Lär dig kryptera e-post och skapa säkra mappar på datorn!

Välkommen till kursen där du online bl a kan lära dig att kryptera din e-post och skapa säkra mappar på datorn.

Varför? Jo, för att i den digitala världen lämnar vi spår efter oss som vi inte alltid tänker på. Det gör att hoten mot våra källor hela tiden förändras. Och vi måste skydda oss på nya sätt. Där är kunskaperna sämre — och kanske även vår beredskap. Kryptering är en aspekt i ökad digital säkerhet och skydd av sina källor.

Lasse Edfast NyKursen är gjord av Lasse Edfast, frilansjournalist som i sitt arbete varit tvungen att lära sig kryptering och hur man skyddar sitt digitala material. I samband med detta insåg han att det är en kunskap som är viktig att sprida. Lasse Edfast når du Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Det finns två varianter av kursen. Grönt är enklast möjliga medan blå ger dig fler alternativ samt mer bakgrundskunskap.
Du som först går grön kurs kommer att känna igen mycket i den blå kursen, eftersom de delvis innehåller samma material. Men den blå ger en fördjupad kunskap om vad du gör med bl a länkar och fler förklaringar.

 

Grön kurs 

 

Blå kurs