Dags att nominera bidrag för Wendelapriset 2018

11 januari, 2019
Dela

Wendelapriset för bästa socialreportage i svensk press eller i bokform kommer 2019 att delas ut för tolfte gången. 

Vi inbjuder alla intresserade, dock icke skribenterna själva, att skicka in förslag på prisvärda skrivna socialreportage till Wendelajuryn. Max två bidrag får nomineras av samma person.

Bakom priset står föreningen Wendelas Vänner i Södertälje och Medieinstitutet Fojo i Kalmar, som är en del av Linnéuniversitetet. Wendelajuryn kommer som tidigare att gå igenom alla förslag och bland dem nominera ett antal som går vidare till en finaletapp. 

Beslutet om årets Wendelapristagare tas av juryn i augusti och priset delas ut i Wendela Hebbes Hus i Södertälje den 8 september. Priset är på 50 000 kronor och kan delas ut till en eller flera pristagare.

Reportage som kan komma ifråga ska vara publicerade under perioden 1 mars 2018 – 28 februari 2019.

Vi vill ha ditt förslag senast den 28 februari 2019. Skicka tidnings- och tidskriftsreportage per mejl som bifogad länk eller pdf-fil till mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

I nomineringen skriver du också en eller ett par meningar om varför just den här publiceringen bör prisas.

Om du skickar länkar, tänk på att låsa upp eventuella betallösningar eller skicka med en inloggning så att juryn kommer åt materialet.

Förslag på reportageböcker mejlas till samma adress. Ett exemplar av boken poststämplat senast 28.2 2019 skickas till Kersti Forsberg, Fojo, Linnéuniversitetet, 391 82 Kalmar.

Läs mer om nomineringsförfarandet, om vilka som ingår i juryn och om tidigare års Wendelapristagare på hemsidan wendela.se
Välj Wendelapriset i menyn.

Välkommen med förslag!

Och stort tack till Östgöta media som förra året gav ett viktigt bidrag till Wendelafonden, sådana som behövs för att kunna fortsätta dela ut priset.
Wendelapriset behöver ytterligare finansiell backning för att kunna fortsätta uppmärksamma prisvärda socialreportage från 2019. Hör gärna av dig om du/ditt företag vill bidra!

Relaterade ämnen

Wendelapriset

Dela artikeln