Grafisk storytelling

VAR hände olyckan? Hur STOR är kostnaden jämfört med budget? I vilken ORDNING skedde överfallen? En enkel grafik kan räta ut många frågetecken i en nyhet och göra den mycket mer läst och klickad, det vet vi alla. Men vem hinner och kan göra den?
Svaret är: du själv.

På Fojokursen "Grafisk storytelling" lär du dig göra snabba lokaliseringskartor, anslående diagram och annan förklarande journalistik i bild.
Du kan förklara siffror och fakta på ett tydligt, begripligt och spännande sätt, så att de väcker intresse och ökar läsning och uppmärksamhet. Det ska gå att göra snabbt, helst vara rörligt och leverera material till både webb och papper.

Det blir mycket praktiska övningar.


Du behöver även inspiration att tänka på hur du ska presentera ditt material på sajten. Föreläsning, reflektion och praktisk övning med Adam Playford, chef för gräv- och datagruppen på amerikanska Tampa Bay Times. Han kommer att visa ett antal prisbelönta presentationer och berätta hur de jobbade fram dem.
Kursen vänder sig till reportrar och arbetsledare som arbetar – ofta i högt tempo – med webb och papper och som behöver verktyg att enkelt förtydliga texterna.


Övrig information:
Kurs och resa är kostnadsfria.
Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.

 

Fojo flyttar!

Visste du att från och med december så flyttar Fojo in till stan? Kolla på klippet nedan så får du veta mer: