EU till vardags

EU-pengar strömmar in till olika lokala projekt och kommuner i Sverige. Har du koll på det? Vad är det för projekt och hur används pengarna? Vem granskar det? Du!

På den här kursen får du hjälp att hitta i EU-djungeln. Här finns hur mycket som helst att göra för både lokala, regionala och nationella journalister.

Du får en repetition kring hur EU fungerar, så du enklare tar dig fram i byråkratin. Det är viktigt, vad som beslutas inom EU påverkar människors vardags och vi måste journalistiskt bli bättre på att granska det. Inte minst vad som görs i EU-parlamentet; deras lagstiftningsarbete handlar till övervägande delen om de "små" saker som är vardagsfrågor.

Skaffa bättre koll på vad det kan handla om innan valet till EU-parlamentet söndag 26 maj.

Ja, vi tar upp de stora frågorna också, som vad händer efter Brexit? Och hur ser olika samarbeten inom EU ut, som terrorbekämpning och krisberedskap vid t ex större skogsbrand. Sverige har experter som är med och arbetar internationellt med de här frågorna, men ute i kommunerna är kunskapen låg.

Övrig information:
Kurs och resa är kostnadsfria.
Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.

Fojo flyttar!

Visste du att från och med december så flyttar Fojo in till stan? Kolla på klippet nedan så får du veta mer: